Man avled i polisarresten

Katrineholm

Man avled i polisarresten

Klockan 01.29 skulle en polispatrull stoppa och kontrollera en personbil på Vingåkersvägen i Katrineholm. Föraren av personbilen valde att försöka smita undan från polisen och färden fortsatte på cykelbanor och trottoarer.

Två polispatruller hjälptes åt och lyckades i låg hastighet få stopp på den flyende föraren som körde in i en av polisbilarna. Då polispatrullen skulle kontrollera föraren av bilen gjorde han motstånd och polispatrullen fick använda pepparsprej och handfängsel för att få kontroll på situationen.

På bilens förarplats anträffades en kniv. Plötsligt förlorade den omhändertagne mannen medvetandet och patrullen tillkallade ambulans. Mannen återfick medvetandet kort därefter och när ambulanspersonal undersökt mannen kunde han föras vidare till sjukhus för ytterligare kontroll och blodprovstagning, misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Kontrollen av mannens fordon visade att det var avställt och belagt med körförbud. På sjukhuset kontrollerades mannen ytterligare och blodprovstagning genomfördes. Mannen sanerades också från pepparsprej. Därefter fördes mannen till polisens arrest i Katrineholm.

Strax efter klockan 03 larmades ambulans till polisstationen då mannen påträffats livlös inne i arresten. Återupplivningsförsök genomfördes på mannen och han fördes därefter till sjukhus i ambulans. Mannen konstaterades avliden på sjukhus.

Polisen har överlämnat ärendet för vidare hantering av polismyndighetens särskilda utredningar.

Har du bilder från händelsen? Ladda upp här!

Mer från Katrineholm

Senaste nytt

Olycka på Gillbergavägen

Bil har kört in i uteservering

Larm om brand på terass

Singelolycka på E20

Olycka med fyrhjuling på väg 53